Studentii suceveni se pregatesc de proteste


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS) a informat vineri, prin preşedintele Oana Poraicu că „susţine Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), şi va protesta în săptămâna 28 februarie – 6 martie 2011, ajungând până în faţa MECTS, la Bucureşti”. Ca urmare a răspunsului public al MECTS considerat o jignire a mişcării studenţeşti din România, ANOSR a hotărât să se pregătească de PROTESTE!

Ministerul Educaţiei, le-a cerut studenţilor să citească legea. „Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului consideră că prevederile Legii Educaţiei Naţionale sunt cât se poate de clare şi că motivele flash mob-ului – pe care îl apreciem ca realizare artistică – de la Galaţi trebuie căutate în altă parte”, se precizează într-un buletin de presă al ministerului.

ANOSR a semnalat de foarte mult timp o problemă majoră din noua lege a educaţiei şi anume lipsa celor 25% în decizia modalităţii de desemnare a Rectorului, precum şi în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere. De asemenea, lipsa celor 25% în Consiliul de administraţie.

După o consultare cu studenţii din ţară, programul manifestărilor începe propriu zis luni, cu proteste locale, mai exact cu o grevă japoneză cu banderole pe care studenţii vor scrie PROTESTATARI.

„Marţi, vom trece la scoaterea cearceafurilor pe geam, balcon în semn de protest şi pentru a arăta solidaritatea dintre studenţi. Miercuri, vom pune un cearceaf pe universitate/cămin sau cantină cu msg-ul “VREM 25% . Drepturile studenţilor NU sunt negociabile!, şi cu „Eşti incapabil să votezi! Semnat Ministru”, spun studenţii.

„Joi, Organizaţiile vor face un colet/ pachetel pentru Minister în care vor pune: zacuscă, murături, slănină, salam şi tot ce vor considera ele de cuviinţă, cu scopul de a arăta Ministerului condiţia socială a studentului din România şi cum este să primeşti pachet cu mâncare de la mama, de la tata, lucru neexperimentat de acesta. Pachetul va fi trimis direct la MECTS”, se menţionează în programul protestelor, ce vor continua vineri, cu anunţarea deplasării la Bucureşti, iar luni, 7 martie va avea loc un Protest în faţa MECTS.


Intră acum și în grupul de