Zeci de incidente semnalate la 112 după vijelia de marți seara. La Fălticeni a căzut de pe un bloc, iar în Dorna Candrenilor, Vicovu de Sus și Dărmănești au fost incendii de la trăsnete


Intră acum și în grupul de

Dispeceratul integrat ISU-SAJ Suceava a înregistrat până la ora transmiterii știrii 42 de apeluri la numărul unic de urgență 112 ca urmare unor incidente produse din cauza furtunii, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată.

Incendiile provocate de trăsnet au fost semnalate în localitățile Dorna Candrenilor, Vicovu de Sus și Dărmănești.

Astfel, la Dorna Candrenilor a ars un fânar pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, la Dărmănești a ars un adăpost de animale pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, iar la Dărmănești a ars astereala din lemn a acoperișului casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.

De asemenea, puternicele rafale de vânt au lăsat în urmă copaci căzuți pe drumurile publice și în gospodăriile din localitățile Siret, Vatra Dornei, Volovăț, Frumosu, Dorna Arini, Neagra Șarului, Todirești, Fântâna Mare, Cumpărătura, Hânțești, Suceava, Udești, Chiril, Mălini și Mereni. Echipajele de intervenție din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) sunt prezente și ele alături de pompierii miliatri pentru a tăia și îndepărta arborii căzuți, asigurând astfel circulația rutieră și protejând comunitățile locale.

În plus, cablurile electrice rupte și crengile de copaci căzute au creat situații periculoase în mai multe localități din județ, punând în pericol atât siguranța circulației, cât și a cetățenilor. Echipele furnizorului de energie electrică sunt mobilizate pentru a repara defecțiunile și a restabili alimentarea cu curent în zonele afectate.

Un incident grav a fost raportat în Fălticeni, unde o bucată de tablă a căzut de pe acoperișul unui bloc de locuințe. Autoritățile au intervenit prompt pentru a gestiona situația și pentru a preveni alte incidente similare.

Pompierii militari și lucrătorii SVSU-urile din toate localitățile afectate acționează în continuare în misiuni de recunoaștere și intervenție, sprijinind populația și asigurând siguranța acestora.


Intră acum și în grupul de