Conducerea SJU Suceava respinge acuzele legate de medicii cardiologi intervenționiști Blaga și Turcoman și spune că va monitoriza activitățile cadrelor medicale din toate secțiile spitalului


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă că își exprimă îngrijorarea cu privire la „modul agresiv și denaturat” al materialelor de presă difuzate în cursul zilei de marți, neverificate în prealabil, cu referire la situația din cadrul compartimentului de cardiologie intervențională, în condițiile în care dr. Turcoman Paul a apreciat demersul, colaborează  cu personalul spitalului pentru a duce la îndeplinire obiectivele stabilite, apreciind că, sunt în interesul compartimentului măsurile dispuse.

„Atragem atenția presei locale că Spitalul Județean Suceava,  furnizează servicii de interes public, iar diseminarea de informații denaturate cu caracter instigator este de natură a dezinforma opinia publică, și duce la  scăderea gradul de încredere a pacienților vulnerabili în unitatea sanitară publică”, se arată în comunicat.

Mai mult, în document se subliniază că materialele publicate în  presa locală din cursul zilei de marți, nu au avut și punctul de vedere al spitalului, „opiniile diseminate reprezentând doar punctul de vedere personal al celui care a redactat articolele, ceea ce  nu denotă imparțialitatea presei,  ci doar  un subiectivism al acesteia”.

„Apreciem că deciziile manageriale sub aspectul oportunității sunt apanajul echipei de conducere, iar prezentarea denaturată a acestor decizii este tendențioasă și prejudiciabilă spitalului”, se precizează în comunicat.

Conducerea SJU Suceava informează că situații similare, de monitorizare a activității cadrelor medicale, urmează a se desfășura și în alte secții având ca obiectiv dimensionarea statului de funcții și determinarea gradului de încărcare a personalului, raportat la nevoile curente.

„Opinia publică locală, trebuie informată cu precădere și în timp real cu privire la desfășurarea în spațiul public local, a unor evenimente de interes civic utile populației fără a se limita la  opiniile personale, neverificate ale unor angajați din cadrul instituțiilor publice locale”, a precizat sursa citată.

CITEȘTE ȘI Medicii cardiologi intervenționiști Blaga și Turcoman: Șicanările continuă. De astăzi ne este monitorizată activitatea pentru că se consideră că muncim prea puțin. Din luna mai am avut intervenții la 165 de pacienți cronici și 83 de pacienți acuți


Intră acum și în grupul de