Gheorghe Flutur: Avem în derulare proiecte de 1,4 miliarde de euro din care 650 de milioane de euro, proiecte mici și mijlocii


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, luni, în ședință situația proiectelor Consiliului Județean, fie proiectele în derulare fie în ceea ce privește proiectele în așteptare să fie finanțate foarte repede.

„Poate o să vă sperie ce vă spun acum: suma totală despre care vorbim este de 1,4 miliarde de euro. E vorba de 75 de proiecte depuse, în evaluare sau implementare. Ponderea vine din 650 de milioane de euro din proiecte mici și mijlocii. Avem și o prealocare pe POR care este certă de 60 de milioane de euro și cu acești bani dorim să facem în primul rând podul de la Cornu Luncii-Mălini, un pod nou, în amonte de podul vechi.

Avem proiecte în parteneriat cu CNAIR, centura Gura Humorului cu care intrăm în avizare pentru acordul de mediu, la fel ca și cu autostrada A 7 Pașcani-Suceava și drumul expres Suceava-Botoșani unde văd că au dat și colegii de la Botoșani hotărâre ca să ne ocupăm noi până la capăt de acest proiect, lider de proiect fiind CJ Suceava”, a spus Flutur

Flutur a spus că doar aceste două proiecte totalizează 750 de milioane de euro.

El a mai arătat că în ceea ce privește PNRR nu există capitol la care CJ Suceava să nu aibă proiecte depuse și toate proiectele depuse au fost aprobate între care proiecte de la SJU Suceava, de la Cetatea de Scaun, DGASPC, piste de biciclete, microbuze școlare, mobilier școlar, hub digital la biblioteci, etc.

Flutur a mai spus că sunt finanțate proiecte și din alte fonduri europene și fonduri guvernamentale.


Intră acum și în grupul de