Lungu face demersuri pentru stoparea alunecarilor de teren din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a depus la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă două dosare în vederea alocării a peste 11 milioane de lei pentru lucrări de stabilizare a doi versanţi din municipiu. Edilul-şef a spus că pentru finanţarea lucrărilor este nevoie de fonduri de la Guvern şi a solicitat sprijinul parlamentarilor PDL din colegiile din municipiul Suceava în acest sens. Întrebat care va fi rolul parlamentarilor, acesta a spus că cel de lobby. „Pot să facă lobby să aducă bani”, a spus Lungu.

Astfel, pentru stoparea alunecării de teren din zona Mănăstirii Zamca, monument istoric, sunt necesare lucrări în valoare de 5,7 milioane de lei, iar pentru stoparea alunecării din zona Dealul Teodoreni din cartierul Burdujeni, suma estimată este de 5,8 milioane de lei.

Lungu a arătat că în ceea ce priveşte alunecarea din zona Dealul Teodoreni, sunt în pericol cinci case şi o staţie de transformare de 110 kv aparţinând E.On şi că a solicitat E.On să intre într-un parteneriat cu Primăria pentru lucrările de stabilizare, dar compania a răspuns că nu dispune de fonduri în acest sens.

Deputatul PDL din colegiul ce include cartierul sucevean Burdujeni, Ioan Bălan, a declarat că va putea să facă o interpelare în Parlament ministrului Administraţiei şi Internelor prin care să arate urgenţa alocării de fonduri pentru stabilizarea acestui versant.


Intră acum și în grupul de