Acasă Actualitate Zacusca, slanina, ceapa si oua pentru Ministrul Educatiei, de la studentii suceveni

Zacusca, slanina, ceapa si oua pentru Ministrul Educatiei, de la studentii suceveni


Intră acum și în grupul de

Studenţii suceveni au întocmit, joi, pachetul promis ministrului Educaţiei Daniel Funeriu şi l-au trimis spre Bucureşti, acţiune ce face parte din calendarul protestelor demarate luni împotriva noii Legi a Educaţiei.

Preşedinta ASUS (Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava), Oana Poraicu, a anunţat că în cursul dimineţii de joi, în jurul orei 10.30, a fost întocmit pachetul destinat ministrului educaţiei, în sediul ASUS (Căminul nr.2, camera 017), colet ce a fost expediat spre Bucureşti la MECTS (Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului) în jurul orei 13.00.



“Scopul acestei acţiuni este acela de a arăta reprezentanţilor ministerului condiţia socială a studentului şi cum este să primeşti pachet cu mâncare de la mama, de la tata, motiv pentru care am trimis spre Bucureşti zacuscă, murături, slănină, ouă, gem, chiar şi clătite”, a declarat Oana Poraicu.

ASUS susţine Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi protestează în săptămâna 28 februarie – 6 martie 2011, urmând ca luni, 7 martie, să ajungă până în faţa MECTS, la Bucureşti.

Studenţii suceveni, alături de cei din întreaga ţară, s-au aflat luni, în grevă japoneză, purtând la mână banderole albe pe care a fost scris mesajul „Protestatari”.

Calendarul protestelor a continuat la Suceava, şi marţi, 1 martie, când la ferestrele căminelor au fost atârnate cearşafuri albe cu diferite sloganuri: “25% e zero pentru voi, dar totul pentru noi!”; “Dacă aţi fost studenţi ca noi, daţi-ne drepturile înapoi!”; “Prost, foarte prost..ai făcut că ne-ai subestimat! Cu drag, nişte studenţi. P.S. Ne vedem la Bucureşti!”; “Totu’ până la studenţi! Pe noi nu ne FUneRIu!”, dar şi cearşafuri albe, simple, pe Căminul nr.1. Studenţii au participat activ la acest manifest, iar în a treia zi, s-a realizat un flash-mob din luminile camerelor Căminului nr.4, un 25 aproape perfect.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version