Gerul a lasat sase cartiere sucevene si o parte din comuna Scheia fara curent electric


Intră acum și în grupul de

Mii de suceveni au rămas fără curent electric, joi dimineaţă, când afară încă nu se luminase. Astfel, locuitorii din zona centrală a municipiului Suceava, cei din cartierele George Enescu, Zamca, Obcini, zona Mărăşeşti, şi cei din Şcheia au rămas fără lumină electrică din cauza gerului, care a determinat avarierea a două transformatoare mari. Mai exact, din cauza frigului a scăzut nivelul uleiului din două transformatoare de 110KV din staţia Tricotaje, ulterior fiind găsite soluţii alternative de realimentare cu energie electrică din alte staţii.

Potrivit reprezentanţilor E.ON Moldova avaria la reţeaua de distribuţie s-a produs în jurul orei 7, fiind afectată „parţial” alimentarea cu energie electrică a zonelor Centru, George Enescu, Zamca, Obcini din municipiul Suceava şi Şcheia.

„Urmare a intervenţiei echipelor E.ON Moldova Distribuţie, alimentarea cu energie electrică a fost reluată treptat, în aproximativ o oră şi jumătate de la producerea incidentului, la cea mai mare parte a consumatorilor afectaţi, iar până la orele 10.00 alimentarea a fost restabilită în totalitate”, au precizat reprezentanţii Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice E.ON România.


Intră acum și în grupul de