Poliția Suceava: Permis suspendat pentru 180 de zile unui motociclist care a circulat cu aproape 200 km/h


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri suceveni au identificat în trafic un alt motociclist care a condus cu aproape 200 km/h după ce anterior, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au întocmit dosar penal unui motociclist fără permis și care a fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 114 km/h în zonă cu limitare 40 km/h.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri, 4 august, în jurul orei 09:25, polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava, în timp ce executau serviciul cu autospeciala cu aparat radar au surprins rulând pe DN 17 o motocicletă cu viteza de 197 km/h, pe un segment de drum cu limitare de viteză la 80 km/h.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă conducătorul motocicletei și continuat deplasarea, fiind urmărit cu autospeciala de poliție și oprit după câțiva kilometri pe DN 17.

Pe lângă depășirea vitezei legale, pe parcursul urmăririi motociclistul a realizat și o depășire interzisă, cu încălcarea marcajului longitudinal continuu.

După ce s-a reușit blocarea și oprirea motocicletei în condiții de siguranță, polițiștii au procedat la identificarea motociclistului, respectiv un tânăr din satul Dârmoxa din orașul Broșteni.

Pentru abaterile rutiere săvârșite polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 zile, dar și sancționarea contravențională cu amenzi în valoare totală de 4.060 lei.

Poliția Suceava atenționează că deși prezenta motocicliștilor pe drumurile publice este una cu specific sezonier, de cele mai multe ori, consecințele accidentelor în care aceștia sunt implicați sunt grave.


Intră acum și în grupul de