Acasă Actualitate Trei incendii aceeasi cauza, curentul electric

Trei incendii aceeasi cauza, curentul electric


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de trei incendii au avut loc în acest week-end din cauza deficienţelor privind curentul electric. Sâmbătă, la ora 12:29 a fost anunţat prin apelul de urgenţă 112, un incendiu în comuna Horodnicu de Sus. Acolo, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. La sosirea echipajelor ardeau balconul mansardei pe o suprafaţă de 10 mp şi peretele exterior pe o suprafaţă de 8 mp, existând posibilitatea de propagare la întreaga casă de locuit.

Focul a fost stins la ora 12.55, cauza fiind o defecţiune la tabloul electric de distribuţie.
Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele gospodăreşti.



Al doilea incendiu a avut loc, duminică, în zori, în comuna Vicovu de Sus, tot la o casă. Anunţul telefonic a fost făcut la ora 06.04, astfel că Garda de intervenţie Vicovu de Sus s-a deplasat cu două autospeciale. La faţa locului echipajele au găsit arzând acoperişul casei pe o suprafaţă de 8 mp şi peretele exterior pe o suprafaţă de 6 mp, cu pericol de extindere la întreaga locuinţă.
Incendiul a fost lichidat la ora 07.00. Din primele cercetări a rezultat că acesta a avut drept cauză efectul termic al curentului electric generat de un cablu defect.
Militarii au salvat casa de locuit şi anexele gospodăreşti.

Aceeaşi Gardă de intervenţie, a plecat după o oră de la revenirea în subunitate, la un alt incendiu, de această dată în comuna Vicovu de Jos. Incendiul a fost semnalat la ora 08.19, fiind vorba tot despre o casă.
La sosirea echipajelor ardea adăpostul de animale şi depozitul de furaje pe o suprafaţă de 80 mp existând pericolul de extindere la întreaga gospodărie.
Flăcările au fost stinse la ora 09.43.
Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a avut drept cauză efectul termic al curentului electric generat de un cablu defect.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version