Două asociații de firme au depus oferte pentru a realiza ultimul tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că la licitația pentru tronsonul al treilea al rutei alternative Suceava-Botoșani au fost depuse două oferte, respectiv o firmă din Pitești cu nouă asociați și o firmă din București cu 12 asociați.

El a explicat că numărul mare de asociați este determinat de faptul că sunt foarte multe lucrări, trebuie foarte multe specialități, pe partea electrică, partea de CFR, structură, rezistență.

„Eu vreau să cred că va fi adjudecată această licitație. Am dat dispoziție celor de la achiziții publice să facă cu celeritate analiza tehnică, financiară, cu oameni de specialitate din primărie de la direcția de investiții, de la direcția de achiziții. Mi-aș dori ca în două luni de zile, pentru că este o licitație mare, cu foarte mulți asociați de verificat, să putem să încheiem contractul să putem demara lucrările pentru această lucrare destul de importantă care să finalizeze ruta alternativă Suceava-Botoșani”, a spus Lungu.

Lungimea totală a tronsonului este de 2 .142 metri, iar valoarea viaductului peste calea ferată se ridică la 78.221.969,43  lei.

Pentru tronsonul al treilea al rutei alternative Suceava-Botoșani municipalitatea suceveană se împrumută cu 25 de milioane de lei și va folosi și 43 de milioane de lei alocate prin PNI „Anghel Salingny” pentru realizarea unui viaduct peste calea ferată în lungime de 1. 015 m ce va avea partea carosabila de 8 m și două trotuare de 1,50 m. și care va fi compus din 41 de deschideri, fiind dispuse pe fiecare deschidere câte 9 grinzi cu lungimea de 24 m și lățimea de 0,93 m.


Intră acum și în grupul de