Poliția de Frontieră Suceava anunță o medie de peste 650 de camioane pe zi în luna august la punctele de trecere a frontierei Siret și Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

De la începutul lunii august și până în prezent prin Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus s-au efectuat formalitățile de frontieră pentru 103.000 persoane cu 24.000 de mijloace de transport, din care 6.500 au fost camioane. Din numărul total de persoane, 86.000 au fost cetățeni ucraineni, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, agent șef de poliție, Alina Petraru.

Ea a menționat că , în prezent, timpii de așteptare în Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus se încadrează în parametri normali.

Potrivit sursei citate, în perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, aproximativ 1.000 de polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, precum și de la Sectoarele Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei, Brodina, Vicovu de Sus și Siret, vor executa misiuni de supraveghere și control, atât la frontiera verde, cât și în punctele de trecere de la nivelul județului Suceava.

Totodată, alături de polițiștii de frontieră suceveni, execută misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat la granița cu Ucraina și lucrători din cadrul Agenției Frontex, atât în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, cât și la frontiera verde.

În funcţie de dinamica traficului, vor fi suplimentate arterele de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. De asemenea, dacă situația o va impune vor fi utilizate stațiile mobile de control, aflate în dotarea instituției.

Poliţia de Frontieră Suceava recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor și recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, pentru anumite intervale de timp.

În toată această perioadă, Poliţia de Frontieră Suceava va acționa în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, a mai spus sursa citată.


Intră acum și în grupul de