CJSU Suceava caută soluții pentru finanțarea taberei de cazare temporară pentru refugiați de la Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Prefectul Alexandru Moldovan, subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu au participat, joi, la o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe a cărei ordine de zi a figurat și un subiect legat de asigurarea nevoilor de cazare temporară, hrană și alte mijloace de subzistență în cadrul Taberei mobile pentru refugiați Rădăuți.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, la discuțiile purtate au participat, în calitate de invitați, și reprezentanții Salvați Copiii România, Asociației „Rădăuțiul Civic” și cei ai UNHCR.

Sursa citată arată că Organizația Salvați Copiii România, membru deplin al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului, care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, a avut o contribuție esențială la asigurarea funcționării taberei în ultimele 6 luni prin plata chiriei pentru căsuțele modulare, dar de la 30 septembrie a.c. organizația nu mai poate aloca resursele financiare necesare plății chiriei.

Reprezentanții Asociației „Rădăuțiul Civic” au prezentat implicarea consistentă în susținerea taberei prin furnizarea, pentru o lungă perioadă de timp, a 3 mese calde pe zi, dar resursele avute la dispoziție sunt din ce în ce mai mici.

„Această primă discuție a avut drept scop idendificarea soluțiilor posibile, a căilor de urmat în perioada imediat următoare astfel încât activitatea taberei mobile să se desfășoare în continuare”, a menționat sursa citată.


Intră acum și în grupul de