Bazarul Suceava și zona Gării Burdujeni, între zonele inundate de ploaie. Pompierii militari suceveni au intervenit pentru evacuarea apei


Intră acum și în grupul de

Mai multe zone din municipiul Suceava au fost inundate, joi după amiaza, în urma precipitațiilor.

Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava, în urma precipitațiilor abundente din această după amiază, pompierii militari ai Detașamentului Suceava au intervenit cu forțe și mijloace pentru evacuarea apei din mai multe locații pe raza municipiului Suceava.

El a spus că s-a intervenit pe str. Traian Vuia la un service auto, pe str. Gheorghe Doja în curtea unei gospodării, dar și în Bazarul Suceava și la Gara Burdujeni.

Misiunea pompierilor militari suceveni a fost executată exact în ziua în care CJSU Suceava a aprobat o hotărâre privind stabilirea unor acțiuni cu caracter operativ, în sarcina Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, pe timpul manifestării riscului „eșecul utilităților publice”.

Definirea sintagmei „eșecul utilităților publice”: întreruperile produse pe rețelele importante de radio și televiziune, comunicații și informatică, în furnizarea energiei electrice și gaze, energiei termice, în alimentarea cu apă, în canalizare și epurare a apelor uzate și pluviale, care prin amploare și intensitate amenință viața și sănătatea populației, mediul înconjurător, valorile materiale și culturale importante, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate.


Intră acum și în grupul de