Lucrările la Palatul Administrativ din Suceava vor mai dura doi ani. Flutur: S-a luat în calcul tot ceea ce înseamnă punerea în siguranță a acestei clădiri


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după o vizită în șantierul reabilitării Palatului Administrativ din Suceava că lucrările vor fi finalizate în august 2025 din cauză că e nevoie de lucrări suplimentare de consolidare.

„S-a luat în calcul tot ceea ce înseamnă punerea în siguranță a acestei clădiri”, a declarat președintele CJ Suceava.

După ce s-au început lucrările de reabilitare specialiștii au constatat că existau zone ale clădirii cu risc de prăbușire cum ar fi bolți crăpate care nu erau vizibile din cauza tavanului fals și că urmează să fie realizate lucrări suplimentare de consolidare, de dublare a lățimii pereților, unii pereți fiind de 12,5 cm.

„E bine că se intervine profesionist cu o firmă care are specializarea în domeniu și sper să iasă o treabă bună pentru o perioadă lungă de timp”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Astfel, dacă durata de execuție inițială a fost de 22 de luni, din care 4 luni de proiectare și 18 luni de execuție se adaugă încă cinci luni de proiectare și opt luni de execuție din cauza necesității proiectării unor noi soluții de consolidare întrucât sondajele și investigațiile au relevat aspecte tehnice noi, rezultând un grad de dificultate mult mai ridicat decât cel estimat, atât în elaborarea proiectului cât și pentru execuția lucrărilor, clădirea ajungând să fie încadrată în clasa I de risc seismic.

Președintele Flutur a explicat că obiectivul de investiții este al Companiei Naționale de Investiții care, la finalizarea lucrărilor, urmează să îl predea Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de