Acasă Actualitate Starețul Mănăstirii Putna: Nădăjduim că pacea se va reașeza și Bucovina va...

Starețul Mănăstirii Putna: Nădăjduim că pacea se va reașeza și Bucovina va fi una în duh și în adevăr.


Intră acum și în grupul de

Starețul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, a spus, marți, în finalul slujbei oficiate cu prilejul hramului istoric al mănăstirii că speră că pacea se va reașeza și Bucovina va fi una în duh și în adevăr.

„Ne bucurăm că au slujit alături de noi părinții din satele românești, cei care au prunci mai mulți, dar și cei care au trecut de vârsta de 60 de ani, părintelui protopop Vasile de Storojineț, părintelui Vasile de la Crasna, părintelui Vasile de la Ciudei, părintelui Nicolae și celorlalți părinți care au reușit să treacă frontiera de dimineață și au reușit să fie alături de noi”, a spus starețul Mănăstirii Putna.



În cuvântul de final PC Melchisedec Velnic a mulțumit înalților ierarhi prezenți la Putna, IPS Calinic, PS Macarie și PS Damaschin Dorneanul oferindu-le câte o icoană, dar a mulțumit și stareților și starețelor mănăstirilor prezenți, precum și preoților coslujitori.

Melchisedec Velnic a recunoscut că în anii trecuți participau la hramul istoric al Mănăstirii Putna mult mai mulți preoți din regiunea Cernăuți.

„În anii din urmă erau mult mai mulți, dar nădăjduim că pacea se va reașeza și Bucovina va fi una în duh și în adevăr”, a spus Melchisedec Velnic.

Totodată, starețul Mănăstirii Putna a mai spus că „avem o Bucovină, care chiar dacă este ruptă în două, este leagăn al credinței, al patriotismului și al frumosului veșnic”.

„Avem aici și sunt în mijlocul nostru, copii frumoși, fii duhovnicești frumoși și vârstnici senini. Avem o salbă de biserici și mănăstiri, oaze de adâncă liniște și rugăciune smerită. Avem voievozi care ne-au apărat țara și credința, sfinți strămoși între care strălucește Ștefan. Avem o Putnă, leagăn și moștenirea lui, mănăstirea lui cea iubită, iar dacă astăzi îndrăznim s-o numim smeriți și senini Ierusalimul neamului românesc, aceasta se datorează ei, Maicii Domnului, căci Putna a fost cel dintâi și cel mai frumos dar pe care slăvitul voievod Ștefan i l-a adus Maicii Domnului”, a spus Melchisedec Velnic.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version