Gheorghe Flutur, optimist privind autostrada Pașcani-Siret: Cu riscul unora de a mai lua eu un mandat și tot facem autostrada! De noi depinde să scoatem cât mai repede la licitație execuția lucrării


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în finalul întâlnirii organizate la CJ Suceava de CNAIR cu firmele și instituțiile implicate în realizarea autostrăzii A 7 de la Pașcani la Siret că este optimist că lucrările de execuție vor începe cât mai repede.

„Pe autostradă suntem în linie dreaptă și de noi depinde și de firme și le mulțumesc, să scoatem cât mai repede la licitație execuția lucrării. Îmi doresc foarte mult cea până la Suceava, dar și pe partea cealaltă unde, de la Suceava la Siret s-a recuperat mult”, a spus Flutur.

El le-a transmis participanților la întâlnire că aceste acțiuni de coordonare a tuturor instituțiilor pentru realizarea unui obiectiv important rămân.

„Ne vom întâlni și ne vom aminti de etapele astea, cum am împins lucrurile. Dacă lucram doar prin adrese, instituțional și răspundeam doar prin adrese, dacă se poate sau nu, dar dacă sunt la masa asta toate instituțiile invitate înseamnă că și lor le pasă”, a spus Flutur.

El a subliniat că această zonă are mare nevoie de o asemenea investiție.

„Suntem zona care, din păcate, avem doar metrul lui Mandachi, de autostradă. Nu avem altceva și asta ne doare. Merităm și noi mai mult. Trebuie să ne înțelegeți disperarea pe care o avem”, a spus Flutur care a spus că autoritățile sucevene se implică și în centura Gura Humorului, autostrada Suceava-Botoșani, sau Autostrada Nordului și nu doar cer să se facă.

„Rolul nostru aici este să deblocăm. Un pic de voință de la fiecare dacă e. (…) Cu riscul unora de a mai lua eu un mandat și tot o facem autostrada, dar vreau să ne implicăm fiecare dintre noi”, a mai spus Flutur.

El a precizat că pe tronsonul Pașcani-Suceava lucrurile sunt avansate și că luna viitoare, pe 26 septembrie, va avea loc dezbaterea publică la Primăria Suceava și că vor avea loc dezbateri și în județul Botoșani și în județul Iași.

„Mai sunt de identificat proprietari de pe traseul autostrăzii în zona Salcea-Fântânele, dar și spre Siret. De mâine dimineață plecăm pe teren echipe de la Consiliul Județean, Prefectură, Cadastru să vorbim cu primarii să ne sprijine să identificăm proprietarii pentru că trebuie să pregătim hotărârea de guvern pentru exproprieri. În rest am văzut că sunt stabilite toate elementele de la gropile de împrumut la locurile unde se fac parcările, traseele definitive, cum se face conectarea cu Vama Siret, racordul la Aeroportul Salcea. Toate lucrurile astea s-au discutat și în momentul de față sunt optimist. S-a intrat în linie dreaptă și cred că până la sfârșitul anului să se scoată la licitație proiectarea și execuția primului tronson de la Pașcani la Suceava și s-a recuperat mult de la Suceava la Siret. Deja forajele sunt gata și se intră în linie dreaptă și aici”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de