Gheorghe Flutur  după ce News Bucovina a semnalat alunecarea de pe drumul județean Rarău: A fost notificat constructorul, drumul fiind în garanție: Acest gen de probleme sunt permanent în atenția noastră și suntem și noi în căutarea constructorilor perfecți.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a reacționat, joi seara după ce News Bucovina a prezentat situația alunecărilor de teren de pe drumul județean de pe Rarău.

El a mulțumit în primul rând jurnalistului care a semnalat acest lucru.

„În al doilea rând, aceste probleme sunt constatate de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava în revizia anuală care se face în primăvara fiecărui an. La drumurile noi, cum este acesta, unde garanția este de 5 ani, se face o revizie amănunțită după prima iarnă de la construcție, să se vadă cum se comportă drumul. A fost notificat constructorul”, a spus președintele Flutur.

El a precizat că, din păcate, nu este doar cazul acestui drum și că mai sunt drumuri noi unde apar diferite probleme care nu ar fi de dorit.

„Avem două exemple: drumul județean Siret – Mușenița, recent modernizat, unde apare o alunecare, precum și drumul Hârtop – Vulturești, unde de asemenea apare o alunecare, la care am cerut constructorilor remedierea imediată”, a menționat președintele Flutur.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean Suceava are peste 1.100 km de drumuri județene în administrare, iar unele dintre ele trec prin relief foarte accidentat, cu torenți care în perioade ploioase creează mari probleme, dar a subliniat că acest aspect  nu îi absolvă pe constructor și proiectant de răspundere.

„Acest gen de probleme sunt permanent în atenția noastră și suntem și noi în căutarea constructorilor perfecți”,  a concluzionat președintele Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de