Ion Lungu, mulțumit de prima lucrare de creștere a eficienței energetice la un bloc din Burdujeni: Avem un program ambițios de creștere a eficienței energetice a blocurilor din municipiu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, că municipalitatea suceveană are un program ambițios de reabilitare a mai multor blocuri de locuințe din oraș pentru creșterea eficienței energetice cu finanțare guvernamentală, dar și europeană prin PNRR și POR.

Primarul a mers să inspecteze lucrările efectuate la un bloc din Burdujeni, din zona ANL unde este în mare parte finalizată prima lucrare de creștere a eficienței energetice a blocului. Lucrările au fost realizate cu finanțarea asigurată printr-un proiect guvernamental.

„Eu sunt convins că lucrările au fost făcute de calitate și are un aspect estetic destul de plăcut”, a spus Ion Lungu.

El a subliniat că Primăria Suceava are un program ambițios de creștere a eficienței energetice a blocurilor.

„Avem pe program guvernamental blocuri care se reabilitează în această zonă. La fel, avem blocuri care sunt pe PNRR și pregătim altele pe Programul Operațional Regional”, a declarat primarul.

Ion Lungu a adăugat că municipalitatea își propune ca un număr cât mai mare de apartamente din Suceava să fie reabilitate din punct de vedere al eficienței energetice.

„Sigur, aici nu discutăm de schimbarea la față a acestor blocuri, ci de reducerea consumurilor energetice. Sunt lucrări necesare, sunt lucrări care asigură o calitate superioară a consumurilor energetice și, de ce nu, pregătesc aceste apartamente pentru încă o generație”, a mai declarat primarul Sucevei.

El și-a exprimat mulțumirea față de modul în care s-au realizat lucrările la blocul inspectat în Burdujeni și a arătat că se lucrează și la alte blocuri din această zonă, dar și din cartierul George Enescu ce sunt reabilitate cu fonduri guvernamentale, urmând ca în perioada următoare să se înceapă reabilitarea blocurilor din zona centrală cu finanțare prin PNRR.


Intră acum și în grupul de