Gheorghe Flutur explică mesajul de la Prislop: Tradiția bate modernismul! Am avut lacrimi în ochi când Bucovina avea o scenă care gemea de talente și de autentic


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat într-o postare pe pagina de socializare a instituției că mesajul transmis duminică de la Prislop a fost că tradiția bate modernismul.

El a spus că duminică, la Prislop, s-au întâlnit dacii liberi din Maramureș, Bucovina și ținutul Bistriței Năsăud. „Invitat de onoare a fost Președinte Senatului, Nicolae Ciucă. Cel mai spectaculos lucru a fost întâlnirea de culme de la cumpăna apelor, iar cine a fost atent a văzut lacrimi în ochii multora de acolo. Convoiul, condus de buciumașii de pe muntele Rarău, al Bucovinei, răsuna atât de emoționant încât mii de oameni cu telefoane mobile țineau să filmeze acest eveniment care nu se poate exprima în cuvinte: răsunau munții”, a precizat președintele Flutur.

Potrivit acestuia, trei ținuturi: Maramureșul, cel al Bucovinei și cel al Năsăudului s-au întâlnit la hora de la Prislop.

„În cuvântul meu am spus ceva fundamental. Atâta timp cât este hora de la Prislop, cât sunt obiceiurile și tradițiile din Maramureș, Bucovina și Năsăud, România și românii nu trebuie să se teamă de globalizare. Nu știu câți au înțeles esența acestor vorbe, dar esența este că tradiția bate modernismul”, a explicat Flutur.

Totodată, el a ținut să sublinieze că Hora de la Prislop este un eveniment unic în ținutul dacilor liberi, fără regie, iar el ca președintele al CJ Suceava, fără să fie părtinitor spune că a avut lacrimi în ochi când Bucovina avea o scenă care gemea de talente și de autentic, de la fluierașul lui Ilie Cazacu, până la buciumele de pe Rarău și greutatea arcanului feciorilor Bucovinei.

„Doamne, ce noroc are această țară cât timp va mai exista Bucovina, Maramureș și Năsăud”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de