Gheorghe Flutur solicită Guvernului bani pentru consolidarea drumurilor stricate de TIR-urile ucrainene, atât pentru trasee de drumuri naționale cât și județene


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, în plenul Consiliului Județean că lucrează la un document care să fie transmis Guvernului pentru alocarea consistentă de fonduri pentru reabilitarea drumurilor afectate de traficul greu dinspre și spre Ucraina.

„Astăzi lucrez la un memoriu pentru Guvernul României și Ministerul Transporturilor pentru alocarea de bani în județul Suceava pentru drumurile care vin dinspre frontieră. S-au alocat anul trecut niște bani prin Memorandum, dar foarte puțini bani s-au alocat pentru județul Suceava. Vreau să cerem insistent, așa cum am văzut că cere Polonia pentru transportul cerealelor, bani pentru consolidarea infrastructurii de transport”, a spus Flutur.

El a adăugat că este convins că se pot găsi și bani europeni pentru un asemenea program de reparații de drumuri afectate de transportul greu.

„Mă refer la DN 2 care începe să se strice pe zona de la Siret spre Suceava. Am cerut Direcției de Drumuri Județene să facă o evaluare și pentru drumul Dărmănești-Calafindești-Siret, pentru că multe TIR-uri au intrat și pe acolo și a început drumul să se strice și să cerem și noi fonduri. Până la urmă este o realitate, cum realitate devine și transportul de la Vicovu de Sus în interiorul județului Suceava”, a mai spus Flutur.

Președintele CJ Suceava menționat că și drumul de la Voitinel spre Marginea spre Solca arată jalnic și că e un drum care vine tot dinspre frontieră.

El a spus că CJ Suceava și-a făcut datoria pe drumurile județene din zona de frontieră, dar că sunt restanțe de la Drumurile Naționale, cum ar fi între altele și podul de la Milișăuți despre care nu se mai știe dacă se mai repară sau nu.


Intră acum și în grupul de