Ion Lungu anunță că prețul încălzirii în Suceava nu va crește și că va propune Consiliului Local să acopere costurile de rebranșare la sistemul centralizat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că prețul gigacaloriei la populație nu va crește în noul sezon rece și că sucevenii  vor beneficia de apă caldă și încălzire  în condiții optime.

„Voi propune consiliului local să suporte municipalitatea, costurile de rebranșare la sistemul centralizat de încălzire la populație”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că lucrează la strategia de încălzire a orașului pentru sezonul rece 2023-2024 sens în care a avut o întâlnire cu acționarii și conducerea societăților de producere a energiei termice,  de transport și distribuție a acesteia, respectiv Bioenergy și Thermonet Suceava.

„Am stabilit ca în viitorul sezon rece să funcționăm numai pe biomasă- resturi de masă lemnoasă-, la fel ca în ultimii ani, fără a apela gaz metan. Stocul de biomasă este corespunzător, curtea societății Bioenergy este este plină de resturi de masă lemnoasă”, a spus Ion Lungu.

El a dat asigurări că sucevenii vor beneficia de căldură și apă caldă în condiții optime în sezonul  rece care vine și că nici în acest an nu va crește prețul gigacaloriei la populație. 


Intră acum și în grupul de