Peste 550 de amenzi și peste o sută de permise reținute în week-end de polițiștii suceveni într-o acțiune de prevenire a conducerii cu viteză excesivă și sub influența alcoolului sau substanțelor interzise


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a formațiunilor de profil și lucrătorii de ordine publică atestați pe linie de poliție rutieră au desfășurat o amplă acțiune de prevenire și combatere a conducerii sub influența alcoolului și a vitezei excesive în perioada 01-03 septembrie 2023.

În ceea ce privește prevenirea conducerii sub influența alcoolului sau a altor substanțe au fost testați cu etilotestul 427 de conducători auto, dintre care 9 au fost supuși și testelor drugtest. Rezultatul acțiunii a fost un total de 95 de sancțiuni aplicate, cu o valoare totală a amenzilor de 35.910 lei. De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 2 din cauza conducerii sub influența alcoolului și 5 din cauza altor abateri. De asemenea, 6 certificate de înmatriculare au fost reținute din motive legate de nereguli în trafic.

În ceea ce privește infracțiunile constatate, s-au înregistrat 6 cazuri, dintre care 3 au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe, 1 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 1 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Poliția rutieră a acționat și pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive. În intervalul orar 07.00 – 12.00 și 16.00 – 21.00, în perioada 01-03 septembrie 2023, au fost aplicate un total de 457 de contravenții, dintre care 281 pentru viteză excesivă, 25 pentru depășiri neregulamentare și 151 pentru alte abateri. Valoarea totală a contravențiilor s-a ridicat la 267.230 lei, iar 106 permise de conducere au fost reținute, dintre care 71 din cauza vitezei excesive, 25 din cauza depășirilor neregulamentare și 10 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare din motive legate de nereguli în trafic.

În urma acțiunii preventive și reactive, a fost înregistrată o singură infracțiune.

Acțiunile polițiștilor își propun să crească siguranța pe drumurile din județul Suceava și să descurajeze comportamentele periculoase în trafic, subliniind importanța respectării regulilor rutiere pentru toți participanții la trafic.


Intră acum și în grupul de