Acasă Actualitate Inspector veterinar, agresat si amenintat in timpul unui control la un peco...

Inspector veterinar, agresat si amenintat in timpul unui control la un peco din Dumbraveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aflat într-un control într-o staţie peco din comuna Dumbrăveni, ce deţine şi un spaţiu fast-food, un inspector veterinar a fost agresat şi ameninţat de către unul dintre acţionarii firmei.

Şeful Serviciului de Inspecţie din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Vasile Siminiuc, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că inspectorul Huţanu Constantin a reclamat faptul că a fost agresat în timpul unui control la SC Veroana SRL Dărmăneşti, atunci când a solicitat să vadă autorizaţia sanitar-veterinară.



Inspectorul i-a spus că unul dintre acţionarii firmei, aflat în incită, l-a trântit de perete, l-a lovit, apoi l-a scos afară şi i-a smuls din mână geanta cu documente şi parafa.

Şeful inspecţiei a explicat că a cerut sprijinul poliţiei şi împreună s-au deplasat la faţa locului, unde în lipsa reprezentantului legal, un italian plecat acum din ţară, a acceptat să vorbească cu unul dintre acţionari, Huţan Ştefan, ce este chiar agresorul medicului veterinar.

După ce i s-a aplicat o amendă de 1.000 lei pentru deficienţe pe linie de igienă a fost chemat miercuri, la sediul DSVSA Suceava, unde s-a întâlnit cu şeful instituţiei, dr. Petrea Dulgheru.

Acesta din urmă a declarat că Huţan Ştefan şi-a continuat ameninţările şi chiar a recurs la şantaj, când a fost pus faţă în faţă cu inspectorul agresat. „A mers cu ameninţarea la maxim. A spus că îi pare rău că nu a făcut ce trebuia să facă.

Când l-am întrebat, ce trebuia să facă, a răspuns că trebuia să arunce motorină sau benzină pe el şi să-i dea foc”, a afirmat Petrea Dulgheru, adăugând că poliţia efectuează cercetări.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version