Lungu: „Podul de la Burdujeni a fost salvat!” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Podul a fost salvat. Nu se va prăbuşi”, a afirmat miercuri, primarul Sucevei Ion Lungu, anunţând că lucrările de consolidare a podului peste râul Suceava, care avea un pilon fisurat, s-au încheiat şi vor continua cu etapa a doua ce prevede intervenţii la calea de rulare ce urmează să fie readusă la acelaşi nivel.

Edilul-şef a precizat însă că restricţiile pentru traficul rutier pe acest pod vor fi menţinute până la finalizarea lucrărilor, fiind permis doar accesul autovehiculelor cu masa mai mică de 3,5 tone.

Prima etapă a intervenţiei a costat peste patru milioane de lei, din care două milioane de la Guvern, iar restul de la bugetul local, urmând ca până la sfârşitul anului să fie finalizată cea de-a doua etapă ce prevede consolidarea suprastructurii şi alinierea podului la calea de rulare.

Lungu a arătat că municipalitatea are 3,7 milioane de lei dintr-un proiect POR pentru intervenţii la calea de rulare a podului şi că restul fondurilor pentru celelalte intervenţii ar putea fi asigurate de la bugetul local şi cel de stat.

Primarul a mai subliniat că acest pod este strategic în municipiu întrucât face legătura între zona centrală şi cartierul Burdujeni, fiind traversat de mii de maşini pe oră.


Intră acum și în grupul de