Curtea de Apel Bucuresti respinge plangerea IPS Pimen fata de decizia CNSAS de colaborarea cu Securitatea


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, plângerea înaintată de IPS Pimen Suceveanul faţă de decizia CNSAS de colaborare cu Securitatea.

Astfel, în dosarul 7497/2/2010/a1, având ca obiect acţiunea în constatare privind plângerea înaintată de IPS Pimen faţă de decizia CNSAS, Secţia de contencios administrativ şi fiscal al Curţii de Apel Bucureşti a decis respingerea plângerii, ca neîntemeiată.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Conform Deciziei CNSAS 3.370 din 9 octombrie 2007, Vasile Zainea (IPS Pimen Zainea) este titularul dosarelor SIE 40160 şi I 993, iar potrivit celor consemnate în aceste dosare, „a fost utilizat ca informator de Inspectoratul Judeţean Suceava sub numele conspirativ SIDOROVICI în perioada 1975-1977”. Soluţia dispusă de Curtea de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la pronunţarea ei. Demn de remarcat că judecătorii Curţii au ţinut “în pronunţare” decizia lor timp de 7 zile, în condiţiile în care decizia trebuia anunţată săptămâna trecută.

IPS

Pimen a spus de fiecare dată că nu a făcut poliţie politică şi a dezminţit la fiecare apariţie publică informaţiile care au apărut în mass-media despre posibila sa colaborare cu Securitatea.


Intră acum și în grupul de