Gheorghe Flutur a deschis anul școlar la Părhăuți unde o școală veche de 120 de ani a fost redeschisă după reabilitare: Județul Suceava este un județ campion la accesarea banilor europeni pentru dotarea sălilor de clasă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, luni, împreună cu primarul Mugurel Bocancea, cu inspectorul școlar general al județului Suceava, Grigore Bocanci, și cu administratorul public al județului, Irina Vasilciuc,  la deschiderea anului școlar în satul Părhăuți comuna Todirești, unde o școală închisă cu câțiva ani în urmă a fost astăzi redeschisă.

„Am găsit copii și părinți cu zâmbetul pe buze și sunt convins că bucuria lor se datora și faptului că această școală veche de 120 de ani a fost complet renovată și dotată cu table inteligente și mobilier școlar modern, precum și faptului că a fost construit și dat în funcțiune un nou teren de sport”, a spus Flutur.

El l-a felicitat pe primarul Mugurel Bocancea despre care a spus că e un primar de toată isprava mai ales că luni a dat în funcțiune și o grădiniță nouă la Costâna și a făcut patru terenuri de sport noi în toate satele din comună.

„Aș vrea să amintesc că județul Suceava este un județ campion la accesarea banilor europeni pentru dotarea sălilor de clasă. Sunt 110 programe depuse de primării și mai sunt 14 programe de școli verzi ecologice. De asemenea, 12 școli din județul Suceava dau copiilor o masă caldă la școală și eu i-am anunțat că pentru anul viitor Ministerul Educației și Guvernul României susține introducerea unui program de masă sănătoasă în școli, de care, într-o primă etapă, vor beneficia circa 1 milion de copii”, a mai spus președintele Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de