A doua ediție a Taberei Tinerilor Voluntari ATOS, o experiență memorabilă în inima naturii și a cunoașterii


Intră acum și în grupul de

În perioada 3-8 septembrie 2023, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) a organizat cu succes a Doua Ediție a Taberei Tinerilor Voluntari ATOS, oferind o experiență unică și memorabilă pentru 67 de tineri voluntari. Tabăra a avut loc în idilica localitate Slătioara, la poalele Muntelui Rarău, în apropierea Rezervației Naturale „Codrii Seculari,” o comoară a Patrimoniului Mondial UNESCO.

O experiență plină de învățare și aventură

Tabăra a fost marcată de o serie de activități captivante și educaționale, menite să dezvolte abilități și conștiința socială a participanților. În prima zi, tinerii au avut o întâlnire cu specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, abordând subiecte legate de igienă și sănătate. O drumeție în Rezervația „Codrii Seculari” Slătioara a dezvăluit splendoarea naturii, iar seara a fost dedicată unui film inspirațional despre Sfântul vindecător Nectarie de la Eghina.

A doua zi a adus o partidă de volei, urmată de discuții cu specialiști antitrafic despre pericolele asociate traficului de persoane și modalități de prevenire. Tinerii au participat la jocuri de echipă și activități de dezvoltare personală, întărind spiritul de echipă și încrederea în sine.

Învățare și aventură în natură

Ziua de miercuri a fost dedicată unui curs de prim ajutor susținut de cadrele medicale de la Caravana cu Medici din Iași. Tinerii au învățat cum să acționeze în situații de urgență, precum și importanța siguranței în aer liber. După-amiaza a fost destinată mișcării în natură, cu activități sportive și explorare a pădurii.

Joi a fost ziua cea mare, când tinerii au urcat pe Muntele Rodna, pe vârful Ineu (2279 m). Însoțiți de un expert în geomorfologie, au învățat despre formarea reliefului montan și au descoperit efectele poluării și ale încălzirii globale în această zonă. Mulți tineri au reușit să urce trei vârfuri într-o singură zi, într-o performanță remarcabilă.

Ziua de vineri a fost specială, deoarece a coincis cu sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului. Tinerii au participat la slujba religioasă la biserica din sat și au avut ocazia să învețe mai multe despre ocrotitorii bisericii.

Tabăra s-a încheiat cu mulțumiri și gânduri pentru ediția de la anul. Cu astfel de evenimente, ATOS continuă să promoveze educația, sănătatea și conștiința socială a tinerilor voluntari, oferindu-le o experiență de neuitat în mijlocul naturii și a cunoașterii, a transmis pr. Justinian-Remus A. Cojocar


Intră acum și în grupul de