Dr. Alexandru Calancea: E nevoie de un spital municipal în Suceava. Spitalul Clinic Județean de Urgență e altceva în raport cu celelalte spitale


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat pentru News Bucovina că în municipiul Suceava este nevoie de un spital municipal.

„Este nevoie de un spital municipal în Suceava. Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava este altceva în raport cu celelalte spitale. Atunci este clar că Suceava are nevoie de un spital municipal. Teoretic este nevoie”, a spus dr. Calancea.

Managerul SCJU Suceava a subliniat că e nevoie ca în județul Suceava să fie gândită o perspectivă și un plan pentru sistemul de sănătate.

„Trebuie gândită o perspectivă și să avem un plan”, a spus dr. Calancea.

El crede că e nevoie de o strategie în care să fie implicate toate instituțiile din sistemul medical.

„La Spitalul Județean Suceava oricât s-ar investi, oricâți medici ar veni, nu se va lucra bine dacă nu vom lucra într-o echipă în care să fie toate instituțiile implicate în actul medical, de la medic de familie, Ambulanță, centre de permanență, ambulatorii, policlinici și cele șapte spitale care susțin activitatea. Atunci va fi bine. Dacă noi nu gândim activitatea după un plan, dacă nu avem o perspectivă, dacă gândim doar de azi pe mâine sau facem lucrurile pentru ieri, nu vom avea un sistem medical performant”, a explicat dr. Calancea.


Intră acum și în grupul de