Lucian Harșovschi, la acțiunea de ecologizare Let’s Do It Suceava: Degeaba facem noi curățenie dacă alții nu o mențin. E o responsabilitate comună administrație-cetățean


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a participat, sâmbătă, alături de sute de tineri suceveni și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale la acțiunea de ecologizare, Let’s Do It Suceava.

„Primăria municipiului Suceava colectează taxe și e de datoria Primăriei să efectueze curățenia, dar trebuie o responsabilitate comună a administrației pe de o parte și a cetățeanului pe de altă parte să se mențină acea curățenie. Degeaba facem noi curățenie dacă alții nu o mențin”, a spus viceprimarul.

El le-a spus tinerilor că deși astăzi se face curățenie este important ca aceasta să fie menținută și i-a îndemnat atât pe tinerii suceveni, cât și pe toți locuitorii orașului să nu arunce deșeuri la întâmplare și să atragă atenția celor pe care îi văd că aruncă deșeuri în alte locuri decât coșurile de gunoi, să păstreze curățenia.

„Păstrând curățenia vom avea un oraș curat”, a spus Lucian Harșovschi.

El a mulțumit sutelor de voluntari suceveni care au participat la Ziua Națională a Curățeniei și i-a felicitat pentru implicare.

„Mesajul lor este și a fost susținut mereu de către municipalitatea suceveană, întrucât cu toții ne dorim un oraș mai curat, o țară mai curată și un mediu mai sănătos”, a declarat Lucian Harșovschi.

Prezent la această acțiune, activistul de mediu Andrei Bacoș a apreciat că a fost o acțiune sănătoasă și benefică pentru natură, dar și pentru oameni, în special.

 „Guvernul României a anunțat că, din octombrie, va intra în vigoare sistemului de garanţie-returnare în cazul produselor cu ambalaje returnabile. O veste minunată pe care o așteptam de foarte mult timp. Din păcate o gravă problemă pentru natură rămâne polistirenul care, din păcate, nu există centre de colectare pentru el. Acesta este aruncat prin natura și din cauza lui fauna și flora suferă enorm”, a menționat Andrei Bacoș.


Intră acum și în grupul de