Sărbătoare a Bucovinei în piața Monastiraki din Atena la zece ani de la înființarea Asociației Femeilor Românce din Grecia


Intră acum și în grupul de

La 10 ani de la înființare, Asociația Femeilor Românce din Grecia a organizat o sărbătoare de pomină în plin centrul Atenei, a transmis Ambasada României în Grecia.

De menționat este că președintele Asociației Femeilor Românce din Grecia provine din orașul Siret și conduce școala în limba română „Elena Rosetti-Cuza” din Atena.

Potrivit sursei citate, a fost o sărbătoare a Bucovinei, a românilor de pretutindeni, a prieteniei dintre Grecia și România.

„I-au fost alături oaspeți de seamă, veniți tocmai din județele Suceava și Prahova: o delegație de la Consiliul Județean Suceava, condusă de vicepreședintele Niculai Barbă, Centrul Cultural Bucovina, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” și soliștii Lucica Păltineanu și Sorin Filip, Ansamblul Kymata/Comunitatea Elenă Prahova și Asociația „Produs în Bucovina” cu delicioase bucate tradiționale”, precizează Ambasada României la Atena.

Totodată, se subliniază că în Anul cultural Ciprian Porumbescu, „Balada” a răsunat în piața Monastiraki, alături de „Ciocârlia”, „Cântă cucu, bată-l vina”, dar și „Dansul lui Zorba” și multe alte cântece și dansuri din cele două țări.

Consiliul Județean Suceava a organizat la Atena, împreună cu Asociația Femeilor Românce din Grecia un eveniment de promovare  a  culturii tradiționale bucovinene prin spectacole susținute de artiști și colaboratori ai Centrului Cultural „Bucovina”.


Intră acum și în grupul de