Proiectul „DRIVE CLEAN” în lupta împotriva consumului de alcool și droguri la volan, implementat cu succes în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În prima jumătate a lunii septembrie 2023, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) din Suceava, în cadrul Agenției Naționale Antidrog, a demarat cu succes proiectul de conștientizare și prevenire a efectelor consumului de alcool și droguri la volan, cunoscut sub numele „DRIVE CLEAN”.

Peste 200 de persoane din județul Suceava au participat la activitățile desfășurate de către specialiștii CPECA Suceava în prima parte a lunii septembrie. Aceste activități au vizat informarea și prevenirea consumului de alcool și substanțe psihoactive, adresându-se candidaților care urmează să obțină permisul de conducere, dar și elevilor din clasele cu profil auto de la colegiile tehnice sucevene. Prin intermediul acestor intervenții, participanții au fost familiarizați cu riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive și alcool în contextul conducerii auto.

În perioada următoare, echipe interdisciplinare din cadrul CPECA Suceava și polițiști rutieri ai Inspectoratului de Poliție Județean Suceava vor continua implementarea modulelor de curs din cadrul proiectului „DRIVE CLEAN”. Acest lucru are ca scop responsabilizarea viitorilor conducători auto și promovarea unei conduite rutiere corecte, în conformitate cu prevederile legale și cu accent pe siguranța participanților în trafic.

Proiectul „DRIVE CLEAN” este o inițiativă națională susținută de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Academia „Titi Aur”. Proiectul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, inclusiv celor care doresc să obțină un permis de conducere și celor care deja dețin calitatea de conducător auto. Are două obiective principale: asigurarea siguranței rutiere și prevenirea comportamentului adictiv, contribuind astfel la reducerea riscului de accidente rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri la volan.


Intră acum și în grupul de