Acasă Actualitate Flutur: Consumul de produse romanesti este o urgenta pentru tara noastra (VIDEO)

Flutur: Consumul de produse romanesti este o urgenta pentru tara noastra (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Românii ar trebui să fie mai patrioţi şi să-şi îndrepte privirile tot mai mult către bunurile tradiţionale, consumul de produse româneşti fiind o urgenţă pentru ţara noastră. Afirmaţia a fost făcută vineri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul celei de-a patra ediţii a “Forumului Economic Agricultura Încotro”.

“Ţăranul roman se plânge că nu mai poate trăi, nu mai rezistă deoarece nu-şi poate comercializa produsele în concurenţă cu cei mari şi puternici din afara graniţelor noastre şi aici toţi avem o vină şi trebuie să facem mai mult”, a declarat şeful administraţiei judeţene, adăugând totodată că “poate sună urât patriotismul ăsta dacă ne gândim la cravata roşie de pionier, dar patriotismul de a consuma produse româneşti este un S.O.S pentru această ţară”.



Liderul CJ Suceava a exemplificat cu comportamentul francezilor renumiţi ca unii dintre cei mai fervenţi apărători şi consumatori ai produselor autohtone arătându-se total nemulţumit de situaţia actuală existentă într-o Românie care se hrăneşte importând 80% dintre produsele alimentare.

“Dacă ne ducem la orice supermarket şi privim rafturile vedem că marea noastră problemă unde trebuie să plecăm toţi capul este că mai bine de 80% din mâncare provine din afară şi în cel mai scurt timp va trebui să purtăm discuţii cu marile magazine este deschiderea de raioane cu produse tradiţionale şi promovarea consumului acestora. Ar trebui ca acest lucru să devină o politică de stat şi un mod de a fi”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version