Saptamana plina de actiuni pentru combaterea contrabandei cu tigari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii au desfăşurat o amplă acţiune privind contrabanda cu ţigări din Ucraina şi Republica Moldova.

Potrivit insp. Bogdana Ioana Crăciun din cadrul IPJ Suceava, „au fost înregistrate 3 lucrări penale în cadrul cărora un număr de 10 persoane fac obiectul cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar într-un dosar penal a fost începută urmărirea penală”. Totodată, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.000 lei.

Poliţiştii au confiscat o cantitate totală de 205.520 ţigarete de provenienţă străină şi au indisponibilizat două mijloace de transport, prejudiciul total fiind estimat la suma de 89.744 lei.

Poliţiştii au exemplificat cu un caz înregistrat, pe strada Parcului din oraşul Siret, unde a fost oprit pentru control autoturismul condus de B. Gheorghe, de 44 ani, din comuna Arbore. În portbagajul autoturismului au fost descoperite mai multe pachete de ţigări de contrabandă, cu timbru ucrainean, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. A fost vorba despre 1.458 pachete în valoare de 10.206 lei. Contrabandistul a rămas atât fără ţigări cât şi fără maşină, aceasta fiind indisponibilizată la sediul Poliţiei oraşului Siret.


Intră acum și în grupul de