Poliția Suceava: Peste 250 metri cubi de material lemnos confiscat de polițiști în cadrul unor verificări la unități economice


Intră acum și în grupul de

În perioada 18-28.09.2023, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică –Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la două societăți comerciale, una cu sediul social în localitatea Putna, iar cealaltă cu sediul social în localitatea Vicovu de Sus.

La una dintre societățile verificate, în urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că unitatea deține in depozitul societății din localitatea Putna, cantitatea de 132,87 mc material lemnos fără documente care să ateste proveniența legală.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a unității, aplicându-se 3 sancţiuni contravenționale in valoare de 8.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantităţii de 132,87 mc material lemnos.

 La cealaltă unitate economică verificată, în urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că unitatea nu deține in depozitul societății din localitatea Vicovu de Sus, cantitatea de 90,17 mc material lemnos.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a unității, aplicându-se 2 sancţiuni contravenționale in valoare de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantităţii de 90,17 mc material lemnos.

Totodată, în perioada 26-27.09.2023, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică –Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială din com. Stulpicani, jud. Suceava.

În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că unitatea deține în plus cantitatea de 57.7 mc cherestea rășinoase și nu deține în depozitul societății cantitatea de 3.5 mc lemn rotund rășinoase.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a unității, aplicându-se 2 sancţiuni contravenționale in valoare de 5.000 lei conform art.19, alin.1, lit.c și alin.2, lit.e, pct.1 din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantităţii de 61,2 mc material lemnos.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.


Intră acum și în grupul de