Polițiștii suceveni au intensificat activitățile de control pe linie silvică


Intră acum și în grupul de

Poliția din județul Suceava a intensificat eforturile pentru combaterea transporturilor ilegale de material lemnos și tăierile ilegale de arbori în zona forestieră. Numai în luna septembrie, polițiștii au reușit să identifice și să confiște peste 500 de metri cubi de material lemnos în cadrul acțiunilor de verificare și control.

Într-o acțiune desfășurată ieri, 29 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control o autoutilitară pe DN 17A, în apropiere de comuna Sucevița. Șoferul autoutilitarei, din comuna Pomârla, județul Botoșani, transporta materiale lemnoase fără a deține documente specifice de transport. Verificările efectuate în aplicația SUMAL CONTROL au confirmat că autoutilitara nu avea aviz de însoțire pentru materialele lemnoase transportate. Ca urmare, autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare din comuna Marginea, unde personalul silvic a inventariat încărcătura, descoperind o cantitate de 4,167 metri cubi de bușteni pentru gater rășinoase. Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor legale, iar cantitatea de lemn a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Marginea.

Tot în aceeași zi, polițiștii din Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta au oprit pentru control o autoutilitară și o remorcă care transportau material lemnos rotund de diferite dimensiuni. Verificările în aplicația SUMAL 2.0 au arătat discrepanțe între cantitatea declarată și cea transportată, iar în urma inventarierii la O.S Breaza, s-a constatat o lipsă de 10,505 metri cubi de lemn rotund de rășinoase, specia molid. Societatea transportatoare a fost amendată și cantitatea de lemn a fost confiscată.

De asemenea, la data de 29 septembrie 2023, Poliția Municipiului Vatra Dornei a investigat un caz de furt de material lemnos de pe raza Ocolului Silvic Dorna Candrenilor. Autorul faptei a fost identificat, iar materialul lemnos sustras a fost recuperat și predat în custodia Ocolului Silvic, având o valoare de 506 lei. Un tractor folosit la comiterea faptelor a fost confiscat.

În ultimul incident raportat, în aceeași zi, polițiștii din Vicovu de Sus au oprit o autoutilitară care transporta material lemnos. Conducătorul auto nu deținea documente de însoțire pentru lemn și a fost sancționat conform legii, iar cantitatea de lemn a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Poliția reamintește importanța respectării legislației silvice și avertizează că acțiunile de control vor continua pentru a preveni și sancționa abuzurile în acest domeniu.


Intră acum și în grupul de