Detaliile accidentului de motocicletă de la Dumbrăveni în care un tânăr a murit și o adolescentă a fost grav rănită


Intră acum și în grupul de

Poliția Județului Suceava a deschis o anchetă în cazul accidentului de motocicletă de sâmbătă seara de la Dumbrăveni.

Astfel, sâmbătă seara la ora 22:10, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe D.N. 29,  în urma producerii căruia a rezultat decesul unei persoane și vătămarea corporală gravă a altei persoane.

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului și din primele verificări a constatat că în jurul orei 22.05, un tânăr în vârstă de 18 de ani din comuna Cristești, județul Botoșani, în timp ce se conducea motocicleta pe D.N. 29 din direcția Salcea către Dumbrăveni, transportând o pasageră în vârstă de 17 ani, din comuna Curtești, județul Botoșani, a pierdut controlul asupra direcței de mers într-o curbă la dreapta semnalizată corespunzător prin marcaje și indicatoare rutiere, părăsind suprafața carosabilă.

În urma evenimentului, motocicleta a rulat pe terenul agricol din proximatatea drumului național, cei doi fiind ulterior proiectați într-un lan de porumb.  

Urmare a producerii evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului motocicletei de 18 ani și rănirea gravă a pasagerei, care a fost transportată de urgență la  Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava.

În urma verificărilor efectuate în evidențele bazelor de date s-a stabilit faptul că tânărul de 18 ani nu deținea un permis de conducere, iar motocicleta nu era înmatriculată și figura cu ITP expirat și cu lipsă poliță RCA.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” , faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin. (2)din Codul Penal. „vătămare corporală din culpă”,faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin.(2)și (3) din Codul Penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 Cod Penal și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. 2 din Cod Penal.


Intră acum și în grupul de