Mii de tineri au fost prezenți la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023 organizată de USV în Suceava, Siret, Solca și Târgu Neamț


Intră acum și în grupul de

În zilele de vineri, 29 septembrie, și sâmbătă, 30 septembrie, un eveniment impresionant s-a desfășurat pe platoul din fața Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), dar și în localitățile Siret, Solca și Târgu Neamț. Peste 100 de expozanți și voluntari au dat viață celei de-a șaptea ediții a Nopții Cercetătorilor Europeni, un eveniment ce face parte din proiectul ReCoNnect, și care a avut ca scop nu doar diseminarea rezultatelor cercetărilor, ci și inspirarea și implicarea tinerilor în domeniul științific.

Expozanții și organizatorii au deschis dialoguri captivante cu participanții, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire. Nouă facultăți din cadrul USV, cadre didactice implicate în proiectele de cercetare ale universității, studenți, doctoranzi și cercetători suceveni au prezentat standuri cu informații interesante și experimente interactive. De asemenea, au fost prezente Radio USV, Casa de Cultură a Studenților, Digital Media Center și Organizația Studențească FI(R)ESC, alături de profesori și elevi din școlile din județul Suceava.

Bilanțul organizatorilor este impresionant, anunțând participarea a aproximativ 3000 de vizitatori de toate vârstele, dintre care mai mult de jumătate au fost elevi din școlile și liceele din întregul județ Suceava. Nu numai că au fost prezenți tineri din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Fălticeni, Siret, Solca, Marginea, Gura Humorului, Bogdănești, Siminicea, Dorna Arini, Iaslovăț, Salcea, Șcheia, Dolhasca, Vicovu de Sus, Vicovu de Jos, Gălănești, Voitinel, Volovăț, Ciprian Porumbescu, Sucevița, Dumbrăveni, Vama, Calafindești, Mălini, Bilca, Liteni, ci și din afara județului Suceava, din Dorohoi și Târgu Neamț.

Imaginile surprinse la eveniment arată nu doar numărul impresionant de vizitatori, ci și pasiunea, curiozitatea, mirarea și bucuria tinerilor care s-au întâlnit cu Știința. Prin intermediul proiectului COACH-USV, organizatorii îi invită pe toți tinerii interesați de cercetare să revină la USV pentru a continua aventura cunoașterii. Evenimentul a fost un succes în promovarea științei și a cercetării, inspirând generațiile viitoare să exploreze lumea fascinantă a descoperirii și cunoașterii.


Intră acum și în grupul de