Flutur, în Vama Siret: Lucrările de modernizare se încheie în acest an și se va scurta timpul de așteptare atât la TIR-uri cât și la autoturisme


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, joi, împreună cu primarul din Siret, Adrian Popoiu, lucrările de modernizare la Vama Siret și a anunțat că termenul de finalizare este sfârșitul acestui an.

„Lucrările au evoluat foarte bine”, a spus Flutur.

El a menționat că este o lucrare de modernizare pe 5,5 hectare atât a ieșirilor din țară, cât și a intrărilor.

„Va fi una dintre cele mai moderne vămi”, a declarat președintele Flutur.

El a arătat că noua structură va avea mai multe corpuri de clădire în care vor funcționa Poliția de Frontieră, Vama, într-alta va fi amenajat depozitul pentru materiale confiscate, iar alta este pentru fluxul de verificare a TIR-urilor la intrarea în țară.

Președintele Flutur a precizat că în prezent se lucrează la betonarea pistelor la intrarea în România cu o platformă pentru 80 de TIR-uri care vor putea fi scanate cu scannere mobile ceea ce va reduce la 8-10 minute timpul de verificare a încărcăturii.

În ceea ce privește autoturismele, capacitatea minimă de procesare în punctul de frontieră va fi de 2000 pe zi, iar la TIR-uri de 1000 pe zi pe fluxurile de intrare și ieșire din țară.

„Este extrem de important că se va scurta timpul de așteptare la vamă atât la TIR-uri cât și la autoturisme. Am intervenit în deblocarea acestui proiect în mai multe rânduri și mă bucur că împreună cu constructorul și consultantul s-a găsit soluția ca până la sfârșitul acestui an să fie finalizat PTF Siret”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de