Incendiu izbucnit la o casă din Mălini de la coșul de fum necurățat. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit, duminică după amiaza, la acoperișul unei case de locuit în localitatea Mălini (Văleni-Stânișoara).

Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava la fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni și lucrători ai SVSU Mălini, Slatina și Cornu Luncii, cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei de locuit cu pericol de propagare la o anexă învecinată.

În incendiu au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, planșeul pe o suprafață de aproximativ 32 de metri pătrați și bunuri din interior.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unor scântei provenite din coșul de fum necurățat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat anexa învecinată.

Plutonier Radu Gabriel a arătat că în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi în scădere, iar tot mai mulți suceveni au început să folosească sobe, reșouri, calorifere sau alte mijloace de încălzire.

ISU Suceava transmite mai multe sfaturi:

Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate!

Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!

Fii responsabil și instalează-ți un detector de fum în locuința ta! Acesta va declanșa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții.

Având în vedere că fumul și gazele nocive se răspândesc rapid, ai nevoie să devii conștient de pericol cât mai devreme cu putință, pentru a avea timp suficient să te salvezi.


Intră acum și în grupul de