Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, premiat pentru angajamentul exemplar în voluntariat


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a fost recent recunoscut și apreciat pentru eforturile constante în domeniul voluntariatului, obținând un prestigios premiu în cadrul Forumului Proiectelor Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C) – Etapa Județeană.

Voluntariatul a fost mereu perceput ca un act nobil de a oferi fără a aștepta recompensă, iar elevii și profesorii de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” au demonstrat că acest principiu este în centrul educației lor. Pe data de 29 septembrie 2023, școala a fost onorată cu un premiu în cadrul Forumului Proiectelor din cadrul S.N.A.C. cu tema „Voluntariat și Educație”.

Momentul culminant al acestei recunoașteri a fost a doua ediție a Campaniei Umanitare „Când iubești, dăruiești!”, care s-a desfășurat între 5 și 22 decembrie 2022. Această acțiune a fost inclusă în S.N.A.C. și a fost coordonată cu devotament de profesoara Lăzărescu Luminița (director adjunct), profesoara Leon-Postolache Miriam (consilier educativ) și profesoara Ciotău Daniela (responsabil S.N.A.C.), în colaborare strânsă cu Asociația de Părinți, Consiliul Școlar al Elevilor, Asociația Kiwanis Club Rădăuți și Parohia „Sf. Dumitru” Rădăuți.

Această campanie impresionantă a adus bucurie și speranță în viețile a 72 de familii nevoiașe din Parohia „Sf. Dumitru” Rădăuți, 27 de familii de refugiați de la Centrul regional de cazare pentru solicitanții de azil din Rădăuți, 120 de copii din Tabăra mobilă pentru refugiați Rădăuți, precum și copii din Casele de Tip Familial „Universul copiilor” Rădăuți, „Cireșarii” Solca și „Prietenia” Solca.

Peste 850 de elevi și 33 de profesori s-au implicat cu entuziasm în această acțiune de voluntariat, oferind nu doar daruri materiale, ci și momente de bucurie, dragoste, compasiune și empatie pentru cei mai vulnerabili membri ai comunității. Experiențele împărtășite de către elevi și profesori au rămas adânc înrădăcinate în sufletele lor, demonstrând că voluntariatul poate aduce împlinire sufletească și schimbări semnificative în viețile celor din jur.

De asemenea, pe data de 8 martie 2023, elevii și profesorii Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” au participat la activitatea de voluntariat „Vizidom. Bine de la om la om!”, în parteneriat cu Parohia „Sf. Dumitru” Rădăuți, în cadrul Anului Omagial al Pastorației Persoanelor Vârstnice, desfășurat în Patriarhia Română. Această inițiativă a adus zâmbete, flori și mărțișoare persoanelor vârstnice din Căminul Pentru Persoane Vârstnice Rădăuți și a adus lumină în viața pacientelor internate la Spitalul Municipal Rădăuți.

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” demonstrează că voluntariatul poate transforma nu doar comunitățile, ci și sufletele celor implicați. Cu devotament și empatie, ei continuă să dăruiască și să aducă bucurie în viața altora, inspirând astfel toate generațiile să urmeze exemplul lor, pentru că, așa cum spunea un înțelept, „Existăm temporar prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veșnic prin ceea ce dăruim”.


Intră acum și în grupul de