IPS Calinic, după ce a fost atenționat de defrișarea continuă de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”: Ne cerem scuze pentru dezamăgirea pe care v-a adus-o tăierea tufelor și a copacilor cu ramuri printre fire de electricitate


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a răspuns cu sarcasm unei femei care i-a transmis că defrișarea continuă de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” a afectat farmecul zonei respective și și-a exprimat speranța că va fi găsită o soluție să fie integrată și frumusețea naturii în planurile arhitecturale

„Sunt extrem de dezamăgită de defrișarea care continuă la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”. Trec zilnic pe lângă mănăstire şi observ cum mai este tăiat câte un copac din zona în care este actuala parcare (lângă Hotel Balada). Acea porţiune de drum, spre hotel Balada, îşi avea farmecul ei tocmai prin prezenţa acelor copaci din curtea mănăstirii. Un copac creşte greu până în momentul în care aduce umbră şi consider că sunt tăiaţi prea uşor. M-aş bucura să găsiţi o soluţie de a integra natura şi frumuseţea ei în planurile arhitecturale”, a fost mesajul femeii.

IPS Calinic i-a răspuns ironic femeii spunând că își cere scuze că s-au tăiat tufe crescute lângă gard și copaci cu ramuri printre fire electrice și cu rădăcini care afectau zidul împrejmuitor.

„Stimată doamnă, ne cerem scuze pentru dezamăgirea pe care v-a adus-o tăierea tufelor crescute pe lângă gardul care separa actuala proprietate a mănăstirii de fosta proprietate a acesteia și a copacilor ale căror ramuri erau crescute printre firele de curent electric și ale căror rădăcini afectau zidul împrejmuitor”, a răspuns ierarhul.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a adăugat că pentru liniștirea acesteia, parcarea ce va fi amenajată în zonă va avea și multă vegetație.

„Pentru a vă liniști, vă asigur că parcarea care se amenajează pe terenul arhiepiscopiei pe cei aproximativ 6000 de metri pătrați de către Primăria Suceava, prin bunăvoința domnului primar ec. Ion Lungu, va avea integrată și foarte multă vegetație. În acest mod vom rezolva și problema parcării mașinilor pelerinilor închinători, și pe cea a mediului. Vă doresc multă liniște sufletească și cât mai puține dezamăgiri legate de lucrarea Bisericii și de cele mai bune intenții din partea noastră!”, a concluzionat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de