Sf. Parascheva va fi sărbătorită în chip deosebit la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou. La miezul nopții IPS Calinic va săvârși Sf. Liturghie în cinstea Sf. Parascheva


Intră acum și în grupul de

Pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, va fi sărbătorită în chip deosebit la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, a anunțat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Credincioșii sunt așteptați la slujbele închinate acesteia încă din ziua de 13 octombrie, când, începând cu ora 21:00, va fi oficiată slujba Privegherii.

La miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfintei Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a precizat sursa citată.

Totodată, cu acest prilej, veșmântul Sfintei Parascheva este așezat spre închinare în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, lângă baldachinul care adăpostește racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Sfântul Mare Mucenic ocrotește neîncetat Țara Moldovei, alături de Sfânta Cuvioasă Parascheva, și le este aproape tuturor celor care îi cer ajutorul, oferindu-le sprijin și mângâiere, arată Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

De asemenea, în ziua prăznuirii Sfintei ocrotitoare a Moldovei, pe podiumul special amenajat din curtea așezământului monahal, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți și diaconi, sub protia PCuv Arhim. Valerian Radu, Mare Eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale.


Intră acum și în grupul de