Trei focuri de armă la ieșirea din Rădăuți în urmărirea unei mașini condusă de un tânăr drogat. Acesta a reușit să scape de urmăritori, dar a fost identificat la Bădeuți


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rădăuțeni au tras, sâmbătă dimineața, cinci focuri de armă în încercarea de a opri un tânăr șofer care a refuzat să oprească la solicitarea poliției.

Astfel, în data de 14 octombrie 2023, la ora 04:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți desfășurau activități de patrulare și supraveghere a traficului rutier pe strada Calea Bucovinei. În timpul acestor activități, au observat un autoturism și au încercat să-l oprească conform regulilor legale, folosind semnale acustice și luminoase ale autospecialei de poliție.

Cu toate acestea, șoferul autoturismului nu s-a conformat și, dimpotrivă, a mărit viteza de deplasare. Poliția a pornit în urmărirea vehiculului care și-a continuat deplasarea cu viteză pe strada Calea Bucovinei către comuna Dornești. Pentru a evita punerea în pericol a sănătății altor persoane, unul dintre agenții de poliție a efectuat, după somații acustice, trei focuri de armă cu pistolul din dotare, dintre care două în plan vertical și unul în direcția pneurilor, din autospeciala de poliție aflată în urmărire.

Aceste focuri de armă au fost trase într-o zonă izolată, agricolă, pe un drum neamenajat care leagă comunele Dornești și Frătăuții Noi, satul Măneuți. Cu toate acestea, autoturismul urmărit și-a continuat deplasarea cu viteză, existând riscul ca acesta să părăsească carosabilul și să provoace consecințe grave pentru șofer și eventualii pasageri. Având în vedere că nu s-a putut stabili cu certitudine câte persoane se aflau în autoturism și pentru a preveni rănirea pasagerilor, polițiștii au decis să nu mai tragă alte focuri de armă.

Operațiunea de urmărire a continuat cu efective sporite, iar autoturismul a fost găsit oprit pe raza localității Bădeuți. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 22 de ani din Bădeuți, a fost identificat. Acesta a recunoscut că a condus autoturismul și a fost supus testului cu aparatul etilometru, cu rezultat negativ. Cu toate acestea, testul cu aparatul drugtest a indicat posibila prezență a unor substanțe psihoactive în organism. Aceste rezultate nu constituie dovadă în dosarul penal, iar șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În urma acestui incident, polițiștii au deschis o anchetă pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de