Podul rutier de la Milișăuți va fi închis de joi pentru reabilitare. Traficul greu va fi deviat pe rute ocolitoare, iar traficul ușor se va realiza pe podul provizoriu


Intră acum și în grupul de

O ședință tehnică în format restrâns a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a desfășurat, luni, la amplasamentul podului provizoriu peste râul Suceava pe raza orașului Milișăuți la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Inspectoratului de Poliție Județean – Serviciul Poliției Rutiere, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, primăriei orașului Milișăuți și ai operatorului economic titular al contractului de reabilitare a podului situat pe DN2H la km.4+776.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că așa cum anunțase deja, a convocat această ședință tehnică a CJSU Suceava cu scopul de a lămuri foarte clar, pentru toți factorii implicați, o serie de aspecte care țin de siguranța circulației, de prevenirea producerii unor situații de urgență, precum și de asigurarea traficului rutier la parametri acceptabili în situația dată.

„Din cele prezentate a reieșit că, la acest moment, sunt asigurate condițiile de trafic impuse de reprezentanții poliției rutiere, astfel încât începând cu data de 19.10.2023 podul situat pe DN2H la km. 4+776 peste râul Suceava va fi închis circulației publice, urmând ca traficul ușor să se desfășoare pe varianta provizorie de circulație, cu restricțiile de tonaj prevăzute de proiectanți. Am solicitat atât reprezentanților DRDP Iași, cât și celor ai Serviciului Poliției Rutiere Suceava să propună măsuri concrete în vederea respectării restricțiilor de tonaj, măsuri concretizate într-un document oficial în care să fie prevăzute clar, fără echivoc, responsabilitățile administratorului drumului – DRDP Iași”, a menționat prefectul.

Moldovan a explicat această cerere pe de o parte, pentru că nu e de dorit producerea unui eveniment în care să fie implicat un autovehicul greu pe podul provizoriu, iar pe de altă parte, în pragul iernii, cu un trafic rutier și de transport marfă cu valori din ce în ce mai ridicate, nu mai pot fi întârzieri, sincope în finalizarea acestui obiectiv de investiții atât de important pentru infrastructura județului și pentru locuitorii zonei Rădăuți – Vicov.

„Fac un apel la toți participanții la trafic ce vor tranzita zona să respecte întocmai restricțiile impuse prin indicatoare, în acest fel contribuind la derularea în condiții de siguranță a circulației pe un pod ce nu a fost proiectat și construit pentru a prelua trafic greu”, a subliniat prefectul.

El a mai declarat că, în calitate de prefect al județului, împreună cu toți factorii implicați în derularea investiției va monitoriza atent stadiul lucrărilor, cu vizite în teren din două în două săptămâni.

„Fără a-mi depăși atribuțiile legale voi oferi sprijin instituțional ori de câte ori va fi necesar, astfel încât, așa cum au precizat reprezentanții constructorului, lucrările la acest pod atât de important să fie finalizate în termenul contractual asumat de DRDP Iași, respectiv 8 luni de la începerea lucrărilor de construire”, a mai spus Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de