Situație revoltătoare în zona centrală a Sucevei: Spațiul verde dintre blocuri se distruge pentru construirea unei clădiri de birouri și a unui drum de acces


Intră acum și în grupul de

Zeci de locatari din blocuri situate pe strada Alexandru cel Bun în zona Bazin sunt revoltați după ce, luni, s-au început lucrări de defrișare a spațiului verde dintre blocuri în zona respectivă urmând să fie ridicată o clădire de birouri și amenajat și acces auto spre strada Alexandru cel Bun.

Oamenii din zonă spun că este de neconceput ceea ce se întâmplă și se întreabă cum s-a obținut aprobare pentru realizarea acestor investiții.

Unii cred că e imposibil de realizat ceea ce s-a avizat de Primăria Suceava pentru că nu e nimeni de acord dintre vecini, iar în plus, ar urma să fie tăiați și nuci care sunt protejați prin lege.

O femeie spune că locuiește în zonă de 60 de ani și că nu și-a putut închipui că deodată cineva se împroprietărește cu terenul dintre blocuri și mai primește și aprobare pentru construcție.

„Își face de cap fiecare cum vrea”, a adăugat un localnic.

O locatară a arătat că în zona respectivă sunt și trei veverițe care acum au fugit.

„Sunt revoltată pentru asemenea lucruri hâde care se întâmplă în România. Ăsta e un lucru hâd”, a spus locatara.

Un alt locatar precizează că Primăria Suceava a plantat un copac în zona respectivă acum cinci ani, iar acum e marcat pentru tăiere. „Puieții Primăriei au ajuns victimele autorizației Primăriei”, a spus acesta.

El a menționat că în zona respectivă sunt conducte de utilități, gaze natural, agent termic, apă potabilă și se întreabă cum de s-a putut obține autorizație pentru respectiva investiție.

„Totul contravine legilor și bunului simț. Ei au intrat pe terenul celor care locuiesc aici”, a adăugat el.

O altă localnică revoltată spune că „lăcomia n-are omenie” și spune că este de neconceput să se distrugă această zonă verde.

„Au făcut ce-au vrut”, a mai spus locatara.

Situația este cu atât mai ciudată cu cât proprietarii pe terenurile cărora s-au edificat blocurile respective au fost despăgubiți la vremea respectivă.

„Fostul proprietar a fost despăgubit. De unde au apărut proprietari acuma? Terenul era al Primăriei. Domnul acesta e din luna mai proprietar”, a spus o altă locatară.

Ea consideră că e vorba de „ingineriile primăriei” și că locatarii au fost trimiși la plimbare în parc dacă vor spațiu verde.


Intră acum și în grupul de