FOTO//Peste 500 metri cubi de material lemnos confiscat de la o firmă din Liteni


Intră acum și în grupul de

În perioada de 09-16.10.2023, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică –Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfășurat activități specifice, efectuând un control de specialitate la punctele de lucru ale unei societăți comerciale cu sediul în Liteni.

Potrivit Poliției Județene Suceava, cu ocazia activităților desfășurate la punctul de lucru situat în satul Știrbăț, din comuna Udești au fost constatate 3 contravenții la Legea 171/2010, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea totală de 107,9 mc lemn rotund speciile fag, carpen și jugastru, cantitate determinată ca urmare a diferențelor constatate între stocul faptic și cel scriptic, în valoare totală de 27.040 lei.

În urma activităților desfășurate la punctul de lucru situat în satul Rotunda, din orașul Liteni au fost constatate două contravenții la Legea 171/2010, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei. Astfel, a fost confiscată cantitatea totală de 201,66 mc lemn rotund de diferite specii și subsortimente, cantitate determinată ca urmare a diferențelor constatate între stocul faptic și cel scriptic, în valoare totală de 98.110 lei.

De asemenea, la o distanță de aproximativ 250 m de depozitul din satul Rotunda al societății verificate, a fost identificat un spațiu în care era depozitat material lemnos despre care administratorul a precizat verbal că aparține societății în cauză.

Materialul lemnos a fost inventariat de către reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava, ocazie cu care s-a stabilit faptul că dimensiunile pieselor inventariate nu coincid cu piesele înscrise în avizele de însoțire recepționate de către societate, respectiv locul în care erau depozitate era diferit de cel înscris în avizele de însoțire, având proprietari distincți și numere cadastrale distincte.

Totodată, în urma inventarierii s-a stabilit faptul că pe acea suprafață de teren a fost depozitată cantitatea de 229,35 mc material lemnos de diferite specii si sortimente în valoare de 136.522 lei, fără proveniență legală.

Astfel, în conformitate cu prevederile legale, materialul lemnos identificat este considerat fără proveniență legală, motiv pentru care s-a urmat procedura pentru material lemnos abandonat, iar în cele din urma acesta a fost confiscat și depozitat la Ocolul Silvic Dolhasca.

Cantitatea totală de material lemnos confiscată este de 538,91 mc în valoare totală de 261.674 lei.


Intră acum și în grupul de