Ion Lungu vrea 100 de lei prețul abonamentelor pentru toate parcările de reședință. El recunoaște că s-ar putea ca unii să nu prindă mereu loc de parcare, dar că vor fi cazuri puține


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a decis că nu mai face discriminare la costul abonamentelor pentru parcările de reședință și că va propune Consiliului Local Suceava să aprobe ca acestea să fie de 100 de lei pe an pentru toate cele 46 de parcări.

„Putem lua în calcul să dăm de anul viitor un card gratuit la riverani pentru că apar discuții interminabile pentru că cel din Burdujeni se compară cu cel din Centru, cel din Obcini cu cel din George Enescu și așa mai departe”, a spus Lungu.

Primarul spune că s-au inflamat lucrurile din luna octombrie și că a făcut proiect de hotărâre ca toți să plătească 100 de lei.

„Pentru toate cele 46 de parcări-100 de lei. O sumă modică”, susține Ion Lungu.

El susține că prin introducerea acestor parcări cu plată se face „cât de cât” ordine în parcări pentru că altfel e o dezordine totală.

Lungu a recunoscut că pot fi câteva situații în care cei care au abonamente să nu prindă mereu loc de parcare, dar susține că vor avea posibilitatea să parcheze pe alte străzi din apropiere.

Primarul a respins teza că fără asigurarea unui loc de parcare, încasarea abonamentului este înșelăciune.

El spune că dintr-o parcare de reședință se marchează doar 70 la sută din locuri, iar 30 la sută rămân vacante.

„Sunt puține cazurile în care pot rămâne fără loc de parcare”, a arătat Lungu.

Primarul a mai declarat că cei care au abonament de parcare de reședință vor putea parca oriunde în parcările de reședință și că va discuta aceste aspecte cu cei de la implementarea proiectului.

Totodată, Lungu a adăugat că vor fi acordate abonamente doar pentru 70 la sută din locurile de parcare de reședință.

„Dacă au dat 70 la sută din locurile de parcare vor spune: Îmi pare rău, nu mai avem. Atunci parcarea are prioritate primul venit. Parchează acolo. Nu putem asigura la fiecare în fața blocului, cum vrea fiecare, în fața geamului de la apartament”, a spus Lungu.

El a arătat că din cele circa 2500 de locuri de parcare de reședință, vor fi oferite abonamente pentru 70 la sută.

Primarul nu a putut spune care este numărul de mașini înmatriculate în municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de