Ion Lungu anunță din nou că va moderniza Parcul Mărășești. În urmă cu patru ani a retras un proiect de modernizare al parcului pentru „un proiect grandios ce poate schimba fața orașului”, dar care nu s-a mai realizat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că se lucrează la actualizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea Parcului Mărășești, costurile estimate fiind de 7,5 milioane de lei.

În urmă cu patru ani, Ion Lungu lansa o propunere asemănătoare, dar amenajările costau 2,5 milioane de lei.

Ulterior, el a retras proiectul de modernizare pentru a pune în aplicare proiectul propus de arhitectul Doru Olaș despre care spunea că „ este un proiect grandios ce poate schimba fața orașului”.

În august 2021 Ion Lungu afirma că „este clar că proiectul domnului arhitect nu se poate face având în vedere faptul că este unul de dimensiuni foarte mari” și că nu e numai pe domeniul public, ci și pe domeniul privat.

La vremea respectivă Ion Lungu spunea că a dat dispoziție de reactualizare a proiectului pe care l-a prezentat inițial.

După alți doi ani de la această declarație, Ion Lungu spune că este în curs de actualizare studiul de fezabilitate al Parcului Mărășești.

Astfel, potrivit primarului, prin noul studiu de crește spațiul verde de la 388 mp în prezent, la circa 800 mp, vor fi plantați 19 arbori de 3-4 m și 135 arbori și arbuști de dimensiuni medii. Mai mult vor fi plantate 1.389 flori perene și gazon pe o suprafață de 780 mp cu sistem automatizat de irigații.

În zonă se vor monta pardoseli din granit pe 580 mp și pardoseli din marmură 260 mp și se va amenaja un trotuar din asfalt pe 220 mp.

Parcul va avea două fântâni arteziene, jardiniere, bănci, coșuri de gunoi, rastel de biciclete, stâlpi de iluminat arhitectural și sisteme de iluminat vegetația.


Intră acum și în grupul de