Ion Lungu și-a amintit în ședința CL că a trăit din administrarea unui chioșc și deplânge sucevenii care își asigură existența din astfel de mici afaceri


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a deplâns, joi, sucevenii care au mici magazine amenajate în chioșcuri din care își asigură existența după ce viceprimarul Lucian Harșovschi a propus ca prelungirea contractelor de folosință a terenurilor chioșcurilor să se facă pe mai puțin de 10 ani și să fie prelungite contractele cu 5 sau chiar un an.

Consiliul Local Suceava a  discutat, joi, mai multe proiecte de hotărâre de prelungire a contractelor de folosință a unor terenuri pe care sunt amplasate chioșcuri, iar viceprimarul Lucian Harșovschi a propus să se facă o ședință specială pentru că în perioada următoare urmează să fie solicitări multe de prelungire a unor asemenea contracte.

Lucian Harșovschi a spus că va trebui ca aceste contracte să fie prelungite pe perioade mai mici decât zece ani cum este acum pentru că există riscul ca anumite investiții ale municipalității să fie blocate și să nu se ajungă ca în cazul garajelor pe care primăria vrea să le demoleze.

Această propunere a fost susținută și de consilierul PSD Gabriel Buciac care a spus că e corectă abordarea pentru că în cazul în care e nevoie de teren pentru extinderea unor străzi sau pentru alte proiecte municipale trebuie găsite soluții ca aceste contracte să fie prelungite pe o perioadă mai scurtă.

Consilierul local PSD Dan Ioan Cușnir a arătat că ar fi nevoie de o comisie din cadrul primăriei care să facă recomandări privind prelungirea sau nu a contractelor de închiriere.

Primarul Ion Lungu a spus că nu este de acord cu o asemenea abordare pentru că sunt unii suceveni care trăiesc din activitatea unui chioșc și că ar trebui să aibă predictibilitate să știe dacă investițiile pe care le fac le fac pe termen lung și angajații să aibă siguranța locului de muncă.

Lungu i-a reproșat viceprimarului Lucian Harșovschi că a făcut propunerea în plenul Consiliului Local și nu i-a spus-o lui direct.

El a spus că cei care discută despre aceste persoane nu știu cum e să trăiești dintr-un chioșc.

„Eu am trăit dintr-un chioșc și știu cum e”, a arătat primarul.


Intră acum și în grupul de