O suceveancă l-a scos din sărite pe Ion Lungu după ce l-a criticat că a aprobat defrișarea spațiului verde dintre blocuri la „Bazin”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a răbufnit, joi seara, în finalul ședinței Consiliului Local, după ce o suceveancă a prezentat, la punctul Diverse, o petiție semnată de mai mulți suceveni prin care se cere stoparea defrișărilor spațiilor verzi.

O suceveancă a ținut să ia cuvântul în finalul ședinței Consiliului Local Suceava în care a prezentat nemulțumirea ei și a mai multor suceveni nemulțumiți de faptul că se defrișează spațiile verzi din oraș și a exemplificat cu situația din zona „Bazin” unde s-au tăiat copacii dintre blocuri în vederea ridicării unei clădiri de birouri.

Ea a spus că nu este de acceptat ca spații verzi create încă din anii 1960 să fie distruse și că, chiar dacă ar exista proprietari pe terenul respectiv, aceștia pot să valorifice altfel terenul.

Lungu i-a răspuns că tot ceea ce a spus împărtășește și el pentru că altfel nu mai era în scaunul de primar.

„N-am făcut nicio porcărie cu terenuri. Vin hotărâri de instanță și așa mai departe, nu comentăm”, a spus Lungu care însă a criticat-o pe suceveancă și i-a cerut să-și ceară scuze pentru că aceasta a criticat modul în care a fost elaborat Planul Urbanistic General pentru că au lucrat șapte ani profesioniști.

„Nu spuneți niște prostii”, a răbufnit Lungu care apoi i-a spus acesteia să intre și să consulte Registrul Spațiilor Verzi care nu e ținut la secret.

El s-a mai enervat pentru că femeia i-a spus că are un document cu semnături de susținere.

„Nu vorbiți în numele sucevenilor. Lăsați cele zece semnături de acolo. Sucevenii sunt o sută de mii. Dați-mi 100.000 de semnături că v-au mandatat sucevenii pe dumneavoastră”, a spus Lungu.

Suceveanca a spus că vorbește în numele unor suceveni care sunt deranjați de ceea ce se întâmplă pe strada Ștefan cel Mare nr. 56 în zona „Bazin”.

Primarul i-a spus că în acel caz e hotărâre de instanță și că au verificat situația toate instituțiile statului.

„Eu sunt primarul și al dumneavoastră și a celor care vor să construiască. Nu dăm noi verdicte aici”, a spus Lungu.

Consilierul local Dan Ioan Cușnir i-a spus primarului că dacă punerea în posesie în respectivul caz s-a făcut prin hotărâre de instanță, nu era obligatoriu să dea autorizație de construire.

„Dacă îi reproșați doamnei în numele câtor suceveni vorbește, sunt toți atâția care v-au spus să-l aduceți pe Bănică. Dacă dumneavoastră faceți referire la suceveni altcineva nu are voie? Cădeți în păcatul de a nu accepta nicio opinie contrară. Nu acceptați absolut nimic”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de